Cannabis ejuice tyvärr inte tillåten i USA

Jag har bott i Nederländerna där cannabis är lagligt, och de har en mycket mer liberal inställning till droger. En reflektion över detta, eftersom jag har i många år använt mig av cannabis. Och lite andra droger i Nederländerna då jag bor i Amsterdam där sådana typer av droger är lagligt. 

Cannabis shop

Jag jobbar med skoförsäljning och har ett stort företag som går väldigt bra. För cirka 1 månad sen så skulle jag och några andra kollegor på mitt jobb åka till USA. För att bredda vårt företag med att skapa samarbeten med andra skoföretag i USA. 

Jag visste ju sen innan att cannabis och andra droger

Är förbjudna i vissa stater i USA så jag passade på att köpa mig en vape med cannabis ejuice. Som substans. så jag åtminstone kunde röka det när jag var borta. Vi åkte tidigt en fredagsmorgon till flygplatsen i Amsterdam och åkte till USA. Och när vi kom fram var det en stor säkerhetskontroll på flygplatsen och dem kollade igenom våra väskor. 

Cannabis vape

När kontrollanterna såg min vape sa dem att jag skulle följa med dem till deras rum. I rummet berättade dem att det är helt okej att du har din vape med dig. Men att vi känner att du har cannabis ejuice i den. Och den har rätt nyligen blivit helt förbjuden i USA.

Jag ifrågasatte dem och undrade varför

Eftersom det är en bra lösning för dem som har något typ av cannabisberoende. Men de svarade bara att dem inte visste varför. Men att det är en lag nu så du får tömma ut den ejuicen. Och ge oss flaskan med den ejuicen som du har i väskan. Och så får du köpa ny ejuice här i landet.

Jag vart irriterad såklart men lyssnade på dem och gjorde det dem sa. Nu har jag köpt en ny ejuice här som inte alls har samma känsla i kroppen som cannabis ejuicen hade. Men vad ska man göra. Om det nu är förbjudet så är det förbjudet. Så får jag köpa ny cannabis ejuice när jag kommer tillbaka till Amsterdam.