Vad är kalciumkarbonat och kalciumcitrat

Trots namnen är kalciumkarbonat och kalciumcitrat inte samma sak. Dessa tillskott kan emellertid ha mycket liknande hälsofördelar och egenskaper. De är alla former av naturligt förekommande kalciumkarbonat.

Kalciumkarbonat är ett fint pulver som finns i dina livsmedel. Det är ett starkt naturligt bindemedel som hjälper till att förhindra att dina tänder blir känsliga för miljön. Det har också antibakteriella och svampdödande egenskaper. Mineralerna i kalciumkarbonat hjälper också till bentäthet, cirkulation, blodtryck och energi.

Kalciumcitrat är å andra sidan ett billigt substitut. När kalciumkarbonat används i stället för det kalcium som finns i mjölk, hjälper det att stoppa oxidationsprocessen i kroppen. Detta är den process där kemikalier som kallas fria radikaler ändrar cellens struktur och i slutändan leder till cellulär död. Naturligtvis är mjölk inte ett hälsosamt val för barn eller de som är laktosintoleranta. Mjölk, liksom andra mejeriprodukter, är rika på fett och mättade fetter.

Kalcium
Kalcium

En annan form av naturligt kalcium

Som är bra för din hälsa kallas fytinsyra, som är en av de naturligt förekommande föreningarna i korn. Som binder till näringsämnen, mineraler och näringsämnena som finns i växter. Det är känt att höga nivåer av fytinsyra hämmar absorptionen av vissa vitaminer och mineraler. Det försvagar också immunsystemet. För mycket fytinsyra har visat sig öka risken för hjärtsjukdomar.

Naturligtvis finns det andra former av naturligt kalcium som du kan ta. Naturliga kalciumkarbonattillskott säljs både i flytande och fast form. Om du vill använda ett tillskott som kan konsumeras i en p-form bör du köpa ett tillskott som innehåller kalciumkarbonat. Köp inte ett tillskott som innehåller kalciumcitrat.

Kalciumkarbonat har visat sig minska risken för koloncancer, benförlust, hjärt-kärlsjukdom och högt blodtryck. Det hjälper också till att stabilisera blodsockernivån. En studie tyder på att kalciumkarbonat kan bidra till att minska din chans. Att utveckla hjärtsjukdomar med så mycket som 20 procent.

Kalciumcitrat
Kalciumcitrat

Naturligt kalciumcitrat

är inte bara bra för din hälsa. Det anses också vara ett bra sätt att minska absorptionen av kostfiber. Om du inte har en fiberrik diet, kan du upptäcka. Att om du tar ett tillskott med stora mängder naturligt förekommande kalcium kan du hjälpa dig gå ner i vikt.

Som du ser finns det många hälsofördelar att tänka på när du väljer ett tillägg. Innan du fattar ett beslut, bör du rådfråga din läkare. För att se om du riskerar någon av de sjukdomar som diskuteras ovan. Du kanske också vill kontrollera etiketterna på de kosttillskott du överväger. Eftersom vissa av dem innehåller ingredienser som kanske inte är hälsosamma för dig.